the race to the White House


‘De race naar het Witte Huis’ (publisher Van Halewyck NV) is a book from Belgian author Bart Deelen – for now, only available in Dutch from September 9th, 2016.

Het boek is een bevoorrechte oogetuigenverslag van de vijf campagnes sinds de millenniumwisselen en geeft een heldere blik op de amerikaanse presidentsverkiezingen met eigen reflecties van een vlaming die sinds 1999 in Washington woont. Bart werkt voor de Belgische ambassade; eerder was hij verbonden aan de International Foundation for Election System (IFES) en de KUL.

In De race naar het Witte Huis helpt hij de lezer om de huidige wedloop naar de Oval Office te begrijpen. Hij geeft een antwoord op een aantal veelgestelde vragen: welke hindernissen moeten de kandidaten overwinnen voor ze een gooi kunnen doen naar het hoogste ambt? Wat zijn de spelregels tijdens de voorverkiezingen? Waarom duren die zo lang en zijn ze zo duur en complex? En waar komt de revolte binnen de Republikeinse partij, met Donald Trump als exponent daarvan, vandaan?
De race naar het Witte Huis biedt een terugblik op vijf verkiezingen, trends, terugkerende thema’s en de factoren die winst of verlies bepalen. Komen aan bod: de controversiële verkiezingsuitslag in 2000, de impact van 9/11 op de campagne van 2004, de historische overwinning van Barack Obama en het verrassende verloop van de huidige campagne. Maar het boek graaft dieper en staat ook stil bij verklarende factoren zoals de toegenomen politieke polarisatie, de opbouw van een campagne, de registratie en mobilisatie van kiezers … Alles wat de kritische Europese lezer nodig heeft om de Amerikaanse verkiezingsrace te doorgronden.

Advertisements

Don't remain silent! Share your comments!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s