Terug naar school


Back to school…..dus ook voor de Molenwiek – the Dutch in Metro Atlanta.

Voor wie niet bekend is met de Molenwiek; wij verzorgen taal en cultureel onderwijs voor nederlandse en vlaamse kinderen in de metro Atlanta area.

A.s. dinsdag 9 augustus, gaan wij weer van start.

Onze leerlingen van 4 jaar en ouder hebben dit schooljaar les op onze nieuwe locatie bij St. Davids Episcopal Church op 1015 Old Roswell Rd te Roswell. Een prachtig gebouw met een schaduwrijke speeltuin, bibliotheek en zelfs een binnen speelgelegenheid.

De peuters hebben les op vrijdagochtend van 9:30 tot 12:00pm in Marietta (Mount Bethel Church).

Schooljaar 2016-2017 is niet alleen een Lustrum jaar (15!) voor de Molenwiek maar ook een jaar waarin wij starten met 2 nieuwe programma’s.

Ten eerste gaan wij starten met voortgezet onderwijs. Hierbij hanteren wij de lesmethode ‘Nieuw Nederlands’ en richten wij ons vooral op middle en highschool studenten die misschien in Nederland of Vlaanderen willen studeren. Ook studenten die Nederlands als vreemde taal op hun highschool willen volgen zijn van harte welkom.

Ook ‘Hotel Hallo, is een aanvulling op het bestaande curriculum.. Deze methode is speciaal ontworpen voor kinderen van ongeveer 6 tot en met 11 jaar. Aan de hand van verhalen, liedjes en dialogen komen ongeveer duizend frequente woorden aan bod en wordt de woordenschat uitgebreid en de spreekvaardigheid verbeterd.

Het twee-talig opgroeien en bijhouden van de moedertaal is van enorm belang voor kinderen. Wellicht dat zij dat zichzelf nu nog niet realiseren maar zij groeien op als ‘ambassadeurs’ voor Nederland en Belgie!

Door het verbonden blijven met beiden landen creeren zij kansen en uitdagingen voor zichzelf en verbreiden hun horizon.

Bij de Molenwiek stellen wij ons ten doel deze uitdagingen en kansen te ondersteuenen door kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden, ervaren docenten in te zetten en een positieve leeromgeving te creeeren.

Wij worden daarbij ondersteund door een netwerk van nederlandse scholen in de VS en de stichting NOB.

Bent u aan het denken gezet of wilt u gewoon meer weten over de Molenwiek of een van onze programma’s. Aarzel niet om contact op te nemen met onze Directeur via 404-542-1293 of uw vragen te stellen via demolenwiek@hotmail.com

image

Advertisements

Don't remain silent! Share your comments!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s